×

Tim Vreeswijk

Vingersvlugge Vreeswijk

Geboortedatum: 14 december 1971

Sponsors: Airboürne / Zorlac Skateboards, Gullwing Trucks, Airwalk Shoes, Zombu wheels, Dead Bolt Trucks, Flyaway Helmets, Converse, Levi’s, Rucanor, Revert, Def, Snowzone, Doroto.

Begonnen met skaten: Ik stond voor het eerst op een skateboard in 1979, ik kon er helemaal niets van. In 1986 op mijn vijftiende een tweede poging gewaagd. Toen ging het een stuk beter.

Eerste setup: Natuurlijk eerst een Intertoys plankje. Al snel daarna een Sean Goff model van Brand X, met Gullwing Trucks en Ratbones wielen. Die kocht ik bij Doroto, een skateshop in de Spaarnwouderstraat in Haarlem waar ik ook Bram Waterman leerde kennen.

Favoriete spot: Uitgeest voor halfpipeskaten, later Schellingwouderbrug in Amsterdam. Dr. Jan Hoek School voor streetskaten en het Bowltje in Schalkwijk was ook te gek. Maar ook het Houtplein en Beynesparkeergarage. En de gekraakte ’Hal’ in Bennebroek. En Zandvoort.

Eerste trick: Dat moet een soort van boneless-one zijn geweest.

Verleerde tricks/dit doe ik niet meer: Vrijwel alles, maar de ollie frontfoot impossible was het truukje wat ik het eerst verleerde. Al na één dag. Niet te doen.

Favoriete trick: Smithgrinds en FS 360 ollies op straat. Backside airs op vert, steeds hoger vliegen!

Beste moment op je skateboard: Eén van de mooiste momenten was mijn allereerste ollie kickflip, en het besef dat ik de eerste skater in Nederland was die die trick ooit landde, dat moet in 1987 zijn geweest.
En de eerste goedgevulde doos uit San Diego, met allemaal skategear van m’n sponsor Airboürne was een droom die uitkwam.

Een andere mooie anekdote: tijdens het WK in Münster werd ik geroepen ”Tim!”, ik keek achterom en het was Tony Hawk die me riep. Hij vroeg me welke maat schoenen ik had want hij had een paar schoenen voor me. Eén van die schoenen ligt nog ergens op zolder.

Mooiste moment in 20 jaar Revert 95: heel moeilijk om uit al die mooie herinneringen een ’mooiste’ moment te kiezen, maar alle Summersessions waren een groot feest voor mij, ook de afterparties daarna in Stalker. Maar een tijdje boven de shop wonen was ook heel bijzonder. En alle vriendschappen die zijn onstaan in die 20 jaar. En vergeet de donderdagavondjes niet.

Favoriete eten: Roti en chili.

Muziek: Punk, Rock, Disco, allemaal!

Andere interesses: mijn gezin! Ben inmiddels vader van twee kleine mannetjes. Of daar skateboardtalent bij zit moet ik nog zien :)