×

Gosse Oldenziel

Gossé De Skater

Geboortedatum: 1980

Sponsors: Revert 95

Begonnen met skaten: 1994

Eerste setup: Toen die oude boards met zo’n puntige nose net werden vervangen door nieuwe board met gelijke nose en tail waren bij Def (voorganger van Revert) die oude boards in de uitverkoop. Ik heb toen zo’n oud board gekocht, volgens mij was het een BBC. Na hier ongeveer een jaar op geskate te hebben kocht ik bij The Old Man in Amsterdam mijn eerste ‘new school’ board, volgens mij was dat een Neighbourhood.
Favoriete spot: Paleis van Justitie, Den Haag, 5th and A, New York, Houtplein (R.I.P.), Haarlem, Mariastichting (R.I.P.), Haarlem, Museumpark, Rotterdam, Het pleintje, Heemstede/Aerdenhout, De abdij, Middelburg, 3rd and Army, San Francisco, Maasboulevard, Rotterdam, elk stuk flatground wat lekker groot en smooth is en waar je iets kan bouwen of neerzetten, Diep In Delft.

Eerste trick: Ollie.

Verleerde tricks/dit doe ik niet meer: Impossible!!! Zo klote, één keer gedaan bij de Mariastichting in Haarlem in 1997 ofzo, zou ik zo graag weer willen kunnen!

Favoriete trick: die ik zelf kan: backside tailslide! Die ik nog moet leren: fs pop shove-it bs nosegrind revert, bs nosebluntslide, minirampen in het algemeen en gewoon een beetje shredden!

Beste moment op je skateboard: De meeste momenten op een skateboard zijn wel mooi, vooral als t een beetje lekker weer is en/of je met je vrienden bent. Anecdotes zijn er zo veel: toen ik mn enkel uit de kom had met Sebas/Chubby en Thomas Knechtel in Tilburg, zowiezo skaten bij t pleintje in Heemstede met Aik, Paul en Floppo en iedereen die daar was, toen vroeger de pro’s in de zomer naar NL kwamen hebben we ook wel wat leuke avondjes gehad, ook naar Dortmund en Lausanne gaan naar die wedstrijden daar rond 1999, gezellig op de camping, naar Parijs gaan met Fred van Schie en Cris Dijkman en Leander en een hele crew, allerlei skatetrips binnen Nederland met Jeroen (Revert), sicke trips naar Barcelona met Gijs, Sjoerd, Friso, Pieter en met de jongens uit Delft: Marc-Peter, Robin, Shaldi, Daan en Gaab en ook nog een trip met Sebas, Joost, Floor en Hurd met een paar gekke avonturen. Parijs en Berlijn trips met BatsKrew en Dreams, Malaga en Mallorca met Dreams. Zarautz skaten met Florian, Jedu, Dio, Bruce, Dirk, Tijs (2x). Ook tijdens het filmen voor Diep in Delft (premiere ergens in maart 2015) gebeuren er altijd gekke dingen zoals weggestuurd worden door een buurtbewoner waarna twee random langslopende Sjaken die eruit zagen als Riff Raff en K-Liber die buurtbewoner even intimideren en zeggen dat hij ons onze stunts gewoon moet laten filmen :-) Wat ook sick was waren die DC Eurotour en Axion demo’s in 3rd floor skatepark in Amsterdam rond 1997 met veel sicke skaters: Josh Kalis, Guy Mariano, Carl Shipman, Gino Ianucci, Kareem Campbell, (Tijs Goosens kreeg nog Kareem z’n shirt, heeft ie volgens mij nog 10 jaar in geskate :D)

Mooiste moment in 20 jaar Revert 95: Alle party’s van Revert zijn altijd tof omdat je al je oude vrienden weer eens ziet, Revert 15 jaar party was vet in t Patronaat. Revert Summersession op Houtplein. Zowiezo dat ik altijd nog gezellig kan komen buurten in de shop en een kopje koffie drinken is tof! Ook een van de tofste dingen was het samen gaan skaten in Fred’s skatepark in Nijmegen met Fred, Jeroen, Billy Pols, Mark Deves, Ruud, Tim, Friso, Sjoerd, DJ Snelle Jelle iedereen. Daan’s heelflip indygrabs zijn ook altijd een mooi moment.
Favoriete eten: Alles behalve junkfood: Italiaans, Nederlands, Soul food, jerk chicken, lahmacun, stoofpotje, Surinaams, Aziatisch, erwtensoep, natuurlijk met achteraf een lekker dessert en een kopje koffie!

Muziek: vind ik altijd een lastige vraag ik vind veel dingen vet, jazz, oude hiphop, nieuwe hiphop, soul, electronica, reggae, onze eigen Sunbath zomermixes (samen met Friso) zijn eigenlijk best vet, check: soundcloud.com/deskater.

Andere interesses: Naast skaten en muziek vind ik wetenschap en vooral natuurkunde gaaf, mijn eigen vakgebied is de stromingsleer (fluid dynamics in het Engels), dus de stromingen van vloeistoffen en gassen. Ik vind het nog steeds ongelofelijk dat ondanks alle zeer geavanceerde dingen en modellen die er bestaan in de wereld het nog steeds mega moeilijk is om het weer (één grote stroming van vloeistoffen en gassen) goed te voorspellen. Ga maar na, we weten dat er 13,8 miljard jaar geleden een oerknal was maar we kunnen nog niet eens nauwkeurig voorspellen of het morgen gaat regenen!