×

Stripdagen Haarlem

Revert x Obey Droste Collection

Met de aankomende stripdagen zetten we onze Obey x Revert Droste collectie nog even in the picture. We vroegen vorige zomer aan drie bekende illustratoren uit de stripstad Haarlem om hun eigen draai te geven aan het thema ‘Droste-effect’, een visueel effect dat vernoemd is naar de verpakking van de bekende Haarlemse cacaofabriek. De ontwerpen zijn gemaakt door onze huisontwerper Friso Blankevoort, Floor van het Nederend, bekend van een eerdere samenwerking met OBEY, en de internationaal gelauwerde Haarlemse kunstenaar Joost Swarte.

Bij iedere aankoop uit deze collectie krijg je tijdens de stripdagen een limited postcard van Floor Van het Nederend en maak je kans op een A3 Print van Friso Blankevoort.


Post Card

Floor van het Nederend
Floor van het Nederend (Haarlem, 1987) is een snel opkomende illustrator die woont en werkt in Amsterdam. Floor tekende veel toen hij jonger was, maar had nooit de ambitie professioneel kunstenaar te worden. Pas nadat hij een studie Communicatiewetenschap af had gereond, kwam hij erachter dat zijn hart toch bij het tekenen lag. Vanaf het moment dat hij zich fulltime op tekenen ging richten is het snel gegaan. Floor heeft onder meer gewerkt voor Vice, Nike en Bataleon Snowboards, en maakte eerder dit jaar al een Artist Series voor OBEY Clothing. Daarnaast maakt hij vrij werk. In juni 2015 presenteerde hij zijn solo-expositie ‘Dog Days’. Floor laat zich inspireren door Amerikaanse underground comics en Franse strips als Guust en Kuifje. Zijn stijl is te omschrijven als donker en rauw, maar niet te serieus.

Friso Blankevoort
Friso Blankevoort (Leiden, 1982) is verantwoordelijk voor de huisstijl van Revert 95. Friso alias Freshco studeerde illustratie aan de Willem de Koning Academie in Rotterdam en maakte door de jaren heen talloze klassieke Revert 95 skateboards, T-shirts, flyers en advertenties. Hij maakte ook het ontwerp voor de eerdere samenwerking tussen Revert 95 en OBEY (2010). Behalve voor Revert 95 werkt hij voor opdrachtgevers als Het Patronaat en maakt hij vrij werk. In 2012 hield hij een solo expositie in Café Struik in Amsterdam. Het werk van Friso is minimalistisch en strak, maar is altijd herkenbaar door de subtiele humor en terugkerende thema’s.

Joost Swarte
Joost Swarte (Heemstede, 1947) is een van de grondleggers van de undergroundstrip in Nederland. Zijn werk is onder meer onderscheiden met de Stripschapprijs en de Marten Toonderprijs. Joost zette Haarlem met zijn werk en als initiatiefnemer van de Haarlemse Stripdagen internationaal op de kaart als stripstad. Ook is hij verantwoordelijk voor het ontwerp van de Haarlemse Toneelschuur. Joost werkt in de traditie van de ‘klare lijn’, een term die hij in 1977 zelf bedacht om de stijl van Hergé te omschrijven. Hij heeft in zijn carrière talloze posters, LP hoezen, magazine covers en zelfs postzegels ontworpen. De laatste jaren werkt hij veel voor het gerenommeerde tijdschrift The New Yorker.
deel dit artikel