×
25
sep
2015

NK Skateboarden

voor het eerst in Utrecht
Na een serie memorabele edities in zuiden van het land vindt de 13e editie van het driedaagse NK Skateboarden dit jaar plaats in Utrecht. Mede dankzij de centrale ligging kent de stad een bijzonder rijke skateboard geschiedenis. Legendarische spots zoals Central Park in de jaren 90, The Yard, en natuurlijk het Griftpark hebben een grote aantrekkingskracht gehad op de top van Nederland (en ver daarbuiten).

Vernieuwd park

Exact 3 jaar geleden is er met inzet van een team onvermoeibare vrijwilligers en steun van Gemeente Utrecht het 1.500 m2 indoor skatepark geopend. Om dit te vieren is Skatepark Utrecht tijdens een korte zomerstop voorzien van nieuwe obstakels en is de mini-ramp omgebouwd tot een bowl. Gelijke kansen voor alle deelnemer van Nederlands Kampioenschap in een nieuw vers park!

Deelnemers

Met dank aan geweldige voorzieningen door het hele land is de hoeveelheid opkomend talent bijna niet meer te volgen. Wordt het dit jaar een lokale underdog die er met de titel van door gaat, een nieuw talent of iemand van de gevestigde orde? De top 10 van het afgelopen jaar heeft in elk geval alvast een plek weten te veroveren in de kwartfinale op zondag.

Gekwalificeerd voor kwartfinale street:

Sjoerd Vissers
Douwe Macaré
Daan van der Linden
Bart Buikman
Tristan Koelewijn
Jelle Maatman
Daniël Martens
Bert Roeterdink
Teun Janssen
Pascal Moelaert


Programma:

vrijdag 25 september
training

zaterdag 26 september
13.00 - 19.00 kwalificatie street
20.00 - 23.00 bowl

zondag 27 september
13.00 - 18.00 kwart, halve, finale street

Locatie:

Skatepark Utrecht
Koningin Wilhelminalaan 4, Utrecht

Meer informatie: www.skateboardfederatie.nl

deel dit event