×
11
mei
2009

David Mol op wereldreis! 1st stop New York

New York! De eerste stop van onze trip en het was alles wat we ervan hadden verwacht, en meer!

Bij aankomst op JFK Airport besloten we om met de taxi (ipv air train en metro) naar ons Hostel aan 94th street in Manhattan te gaan. Toen onze taxi chauffeur er achter kwam dat hij twee Nederlanders in de auto had zitten, was de beer los. Al zijn drugs ervaringen werden uitgebreid met ons gedeeld, inclusief 8 uur durende K-holes, en quotes als 'Man I took XTC back in '96 and was happy for 2 weeks!'. Ondertussen verzuimde hij niet om ons over de stad te vertellen en toelichting te geven bij de bezienswaardigheden onderweg. Aangekomen bij het Hostel wachtte ons een verrassing: bij de receptie kwamen we erachter dat we geboekt hadden voor begin mei ipv begin april.... Ja, dan krab je je toch even op je achterhoofd..... Enfin, alles opgelost, het hostel lag in een goede buurt van Manhattan, twee blokken vanaf Central Park, we waren stoked!

Maar vanaf daar begon het pas! We pakten de metro richting Times Square en zodra we uitstapten vielen we even stil. Unable om een zinnig woord uit te slaan stonden we daar, overwhelmed door de drukte, lichten en hoge gebouwen. We hielden het toeristen gehalte lekker hoog door na elke 2 stappen in stil te staan om foto's te schieten. Meteen even een McDonalds menu gehaald, je bent toch in Amerika, om vervolgens de jetlag weg te slapen.

De eerste ochtend zijn we meteen naar het Statue of Liberty gegaan, en vanaf de ferry had je een prachtig uitzicht op het groene beeld. Vervolgens zijn we via het Financial District (Wall st, NYSE), door Chinatown naar de Lower Eastside gelopen. Chinatown had heel veel Chinezen en L.E.S had veel galleries/barretjes/fashion etc. Mensen hadden hier een uitzonderlijk goeie swagger! Vervolgens via little Italy, door SoHo en Greenwich Village naar het Meatpacking district, wat het jongere/hippe gedeelte is. Al met al een goede wandeling, en meteen half Manhattan gezien! Vervolgens zo moe dat we zonder eten naar bed zijn gegaan.
Dag 3: Begonnen met een bakkie pleur en een donut van Dunkin Donuts, en vervolgens via het Central Park naar het Guggenheim museum gelopen voor een stukje cultuur. Na 4 uur terend op een koffie en donut, waren we de wanhoop enigzins nabij. Desperately opzoek naar een stukje kwaliteit bij de Mac, nergens te vinden, NOT zu tun! Tijdens onze search naar een magnifique burger hebben we ons, om de ergste honger te stillen, te goed gedaan aan pizza slices en hotdogs. Toen we uiteindelijk een mac hadden gevonden, hebben we meteen een groot menu erin getrapt, en na al dat fastfood geweld, pizzaslices en hot dog terreur, met een redelijke buikpijn richting hostel. Gelukkig had tim geen metro kaart mee en mochten we 40 blokken richting de upper westside lopen. Dus hadden we tijd genoeg om ons eten te laten zakken, wat een groot pluspunt was. Op weg naar huis liepen we pardoes 5th Av op, bekend om de haute couture, Abercrombie&Fitch winkel en natuurlijk de glazen Apple store. Niks kopen doag.

Donderdag: SUPERLEKKER WEER!!!! Chinatown: 4 dollar lunch in de disco toko, epic! Lekker housen met de chinese medemens, terwijl je geniet van flied lice, sweet soul polk, kloepoek en eulohouse. Daarna gechilled in Central Park met Eline (een nederlandse topper die een paar maanden werkt in new york, eline we missen je, we houden van je) die ons de rest van het weekend heeft vergezeld tijdens onze 48 uur durende uitgaansrush in Brooklyn. Wat, zegt ie nou 48 uur?!?!?! Ja! Of ben je soms niet bekend met de 48-uurs economie?!?!

Vrijdag overdag gingen we naar The Metropolitan museum of Arts, wederom uren slenteren, en genoten van de prachtige werken van meesters als Picasso, Van Gogh, Monet en Salvatore Dali . Na al deze rustgevende en cultureel verantwoorde activiteiten was het tijd voor een verzetje, en besloten daarom om lekker banaal een fles vodka leeg te tanken voordat we uitgingen. Zo gezegd zo gedaan, en voor we het wisten stonden we samen met Eline lekker te housen tot in de vroege uurtjes in club 'The Bunker' in Brooklyn. Een soort deja vu gevoel overviel ons, want in Amsterdam hebben we ook wel eens een uurtje of wat doorgebracht in een gelijknamige uitgaansgelegenheid.

Zaterdag een bezoek gebracht aan Ground Zero, wat weinig spannend was, en eigenlijk niet meer is dan een gat in de grond. Wat wel spannend was, was onze terugreis met de Metro! We kozen de express in plaats van de local. Jullie moeten weten dat de express nogal eens een stationnetje overslaat, en voor dat we er erg in hadden zaten we midden in Harlem, wat nou niet de meest gezellige en fleurige buurt is van Manhattan. Snel een metrotje retour, en maar wat blij dat we weer in ons vetrouwde buurtje waren.

S'avonds de vieste pizza evah gegeten, niet te hakken, vieze kaas, not te doen. Desalniettemin klaar voor een feestje, en voor deze avond stond Moon Harbour vs Mobilee op het programma, gegeven op een secret location. De locatie werd in de middag kenbaar gemaakt via de mail: een Loft in Brooklyn. Zeer vette avond met als hoogtepunt een 3 uur durende set van Matthias Tanzmann, die het feest (wat trouwens eigenlijk een soort van europees onderonsje was, weinig amerikanen te bekennen), een mooie climax wist mee te geven! Het feest duurde until noon maar we besloten onze laatste dag New York City, deze warme en zonnige zondag, te spenderen in Central Park. Waar het in het weekend een groot feest is, met overal muziek, roller discos, en kelly family-achtige formaties die heerlijke tunes spelen om lekker bij weg te dromen, waar we liggend in het groene gras, konden fantaseren over onze volgende stop, Miami South Beach...

Next stop: Vegas

deel dit event