×

Battle at 't Zane

de complete re-cap
Afgelopen maand vormde het Zaanenbos wederom het strijdtoneel voor Battle at 't Zane, het meest prestigieuze potje S.K.A.T.E. van Haarlem en omstreken. Kevin Dalhuijsen legde de finale tussen Revert 95 rijders Florian Dalhuijsen en Tobias van Rooij vast op film. Mede-organisator Maikie Passchier schreef voor ons deze meeslepende reportage over het Haarlemse equivalent van de Battle at the Berrics:

Afgelopen weken vierden we met z’n allen voor ‘t vierde jaar op rij BAZ of ook wel Battle at ‘t Zane (waarom de ‘het’ niet in de afkorting staat, weet niemand). Als je er niet bij was, kan ik je vertellen dat ‘t ook dit jaar weer rete spannend was. Waar ik toch steeds weer versteld van sta.

Battle at the Berrics (waar ‘t een beetje van afgeleid is) volg ik de afgelopen jaren niet echt meer, een potje hier en daar en ‘t finale potje misschien. Maar hier bij ons in ‘t Zaanenbos zat ik er helemaal in. De blije en verbaasde koppen als iemand waarvan je ‘t niet wist dat hij dat kon ineens een Nollie Treflip land, ‘t op je vuist zitten van de spanning als iemand een truuk voor de tweede poging moet proberen en afvragend wat de winnaar Tobias van Rooij met iedereen z’n knaken heeft gedaan.

De knaap mag dan in de “organisatie” zitten, maar kan er zelf ook wat van. Sterker nog dit is ‘t tweede jaar dat hij heeft gewonnen, andere winnaars van voorgaande jaren waren Tycho Henskes en Jelmer Wijnstroom. Die dit jaar beiden niet in de finale stonden. De finale werd gehouden door Florian Dalhuijsen en meneer van Rooij. Wat zorgde voor een potje spanning en sensatie.

Vele aanwezigen vroegen zich na afloop toch af of ‘t niet allemaal doorgestoken kaart was en dat ‘t wel heel dubieus is dat iemand van de “organisatie” heeft gewonnen. Ik deed ook mee, maar liet expres anderen winnen. Want ik doe ‘t tenslotte allemaal voor de lol en de vreugde van de rest. Ook werd er een behoorlijk vuile kaart gespeeld, ook wel ‘de Duitsland’ genoemd, waar ‘t publiek hevig op reageerde.

Al met al waren ‘t twee mooie en gezellige dagen, weer of geen weer. Geen weer dus. Tot volgend jaar allemaal!

Met dank aan: Skate Maps, Revert 95, Toy Machine, Straatpiraat, de jongens van de Batskrew en de “organisatie”

PS: Ik schrijf organisatie steeds tussen “haakjes”, want wat een ongeorganiseerd zooitje was ‘t weer, héérlijk.

deel dit artikel